שורדים את הקיץ

אין כמו לנסוע לבלות יום רגוע בים. ואם כבר השקענו את המאמץ, אנחנו רוצים לבלות שם יום שלם. אך לפעמים נדמה שזה סיפור מורכב ואפילו יקר. כשלוקחים בחשבון את הנסיעות והדלק, חנייה, ובעיקר - ישיבה במסעדות היקרות שעל החוף, ההוצאות מתחילות להתעצם. אין מה לעשות - זה מבאס להרגיש כאילו בילוי שגרתי מהווה הוצאה רצינית.



יש שמגדילים ראש ומתארגנים מבעוד מועד על חטיפים כדי להעביר את היום. אך לאור הנסיבות, האוכל והחטיפים שאנשים לוקחים איתם לחוף לרוב לא בריאים ולא מספקים. אין הרבה מאכלים שנרצה לאכול בשמש אשר שורדים מספר רב של שעות בחום. אומנם חטיפים כמו במבה ותפוצ'יפס נשמרים היטב בחום הישראלי, אבל שם נגמרים היתרונות שלהם. לא רק שהחטיפים האלה לא בריאים, חטיפים מלוחים מכילים כמות גדולה של נתרן, אשר מייבשים אותנו. גם אם בחרנו להביא כמה בקבוקים של מים, כעבור כמה שעות בשמש הקופחת, הם כבר לא נראים מפתים כל כך.

הפתרון של ישראלים רבים זה לעבור לבתי הקפה שעל החוף וללגום בירה. אך אלכוהול משתן ורק מגביר את הייבוש. השילוב של אלכוהול, מלח, ושמש מעייף ואף מסוכן. חבל להרוס את היום היפה בתחושה פיזית קשה.

כמובן שלא כל מאכלי החוף הנפוצים הם לא בריאים. נפוץ לראות אנשים אוכלים אבטיח ופירות נוספים על חוף הים. אך למען האמת, פירות וירקות שעומדים בשמש ונהיים חמים, לא נעימים למאכל.

המאכלים בבתי הקפה והמסעדות לאורך החוף גם הם בדרך כלל לא בריאים במיוחד - נפוץ למצוא שם צ'יפס, המבורגר, ומטוגנים אחרים. וכמובן, גם מאוד יקרים. הסלט והטוסט פחות טעימים כשחושבים על כמה הם עולים.

וכמובן, אחרי שעות רבות בשמש - כל מאכל שנביא עמנו יתחמם. וכשחם לנו בעצמנו - אנחנו ממהרים לקנות גלידה. אין צורך, כי היום ניתן לארוז מאכלים קרים לאכול בים. היום ניתן לקנות תיקים שיעזרו לכם לשמור על טריות האוכל, גם לאחר שעות בשמש.

איזה מאכלים קרים ניתן לארוז לאכול בחוף הים?

כשנמצאים בחוץ בחום למספר רב של שעות, אין כמו לאכול משהו קר ומרענן. היום זה כבר אפשרי. הנה כמה רעיונות של מאכלים שיקררו וישביעו אתכם.

- סלט טאבולה, סלט פסטה, או סלט אחר עשיר. בשביל שהסלט יהיה מזין ומשביע, מומלץ להוסיף דגן. תלוי כמה אתם רוצים להיות בריאים. סלט פסטה זה כיף ומפנק, אבל פסטה מחיטה לבנה פחות בריאה מבורגל או קינואה. ניתן ללכת לפי מתכון לסלט מוכר, כמו טאבולה, או פשוט לבחור את השילוב האהוב עליכם של דגנים וירקות. נסו לשלב את כל אבות המזון - הוסיפו אבוקדו, זיתים, ביצה קשה, זרעים (כמו זרעי צ'יה), או טונה לתוספת שומן בריא.

- סלט עוף, סלט ביצים, או סלט תפוחי אדמה. מגיע להם סעיף אחר, כי הם סלטים מאוד שונים, אשר לא מבוססים על ירקות. הם צריכים קירור ולכן בדרך כלל לא מתאימים ליום בים - עד עכשיו.

- חומוס וירקות חתוכים. חומוס זה לא מאכל ששורד מספר שעות בחום. אך ברגע שנשתמש בתיקים שומרי קור, אין בעיה כזו. ומה יותר כיף מלנגב חומוס? ניתן לחתוך ירקות מראש ולשים אותם בקופסת אוכל אשר לא תתפוס מקום רב בתיק. תביאו חמוצים, כמובן, אך גם מגוון ירקות: מקלות של גזר, מלפפון, ופלפלים בצבעים שונים. גם עגבניות שרי מתאימות לניגוב.

- "ראפ" טורטיה. אם תצליחו לקפל את הראפ שלכם כמו שצריך, הוא יחזיק טוב יותר מכריך מלחם רגיל בחוף - וחול לא יכנס לחורים קטנים כמו שיש בלחם. שימו לב לא לשים יותר מדי דברים בטורטיה, אחרת היא לא תחזיק.

- תערבות פירות. כדי לחסוך מקום, חתכו פירות מראש והכניסו אותם לקופסת אוכל. אל תעצרו באבטיח - תביאו גם מנגו, תפוח, קיווי, ענבים, ומה שתצליחו למצוא. פירות עשירים במים ויעזרו לכם להמנע מהתייבשות.

- "פודינג" צ'יה. אם אתם רוצים קינוח בריא, תנסו פודינג צ'יה. כל מה שדרוש זה רק שני מרכיבים: זרעי צ'יה וחלב כלשהו (בדרך כלל נהוג להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים). צריך להתארגן קצת מראש. בלילה לפני שאתם יוצאים, ערבבו בצנצנת 2 כפות של זרעי צ'יה עם חצי כוס חלב לבחירתכם. ניתן להוסיף ממתיק כמו סירופ מייפל או דבש. ערבבו הכל יחד, חכו מספר דקות, ואז ערבבו שוב. תוודאו שאין גושים - אם יש, תמשיכו לערבב, אחרת הפודינג יהיה מופרד במקרר. הוסיפו תוספות: פירות חתוכים או שוקולד צ'יפס, והכניסו למקרר ללילה.

- גלידה בריאה וביתית. עוד רעיון לקינוח בריא - הכינו שייק פירות בבלנדר והכניסו את השייק לתוך מגשי קרח עם מקלות ארטיקים. בבוקר תמצאו ארטיק טעים ובריא. אם תרצו משהו מפנק במיוחד אך עדיין בריא, ערבבו בננות, חמאת בוטנים טבעית, וקקאו.

- עוגה. בכל זאת יום כיף, ואם כבר השקעתם בשלל מאכלים קרים ונעימים, תפנקו את עצמכם גם בקינוח.


איך לשמור על האוכל קר במשך מספר כה רב של שעות?

ניתן לקנות תיקי אוכל מיוחדים שמטרתם לשמור על האוכל שלכם קר וטרי. PACKIT חברה שמציעה מגוון רחב של תיקי אוכל ייחודים אשר שומרים על קור. לתיקי PACKIT יש פטנט ייחודי - דפנות עם ג'ל מיוחד שקופא במקפיא.

כל מה שצריך לעשות זה להכניס את התיק למקפיא בלילה שלפני היציאה לים או לטיול. הג'ל קופא, ולמחרת תוכלו להכניס אליו אוכל. התיק שומר על קור וטריות במשך כ-8 שעות - מספיק לבילוי מפנק ביום, כולל נסיעות.

ניתן למצוא את התיקים במגוון גדלים שונים, אשר יתאימו לצרכים שלכם. בין אם אתם מחפשים תיק גב קטן לשלוח את הילדים איתו לבית הספר, או תיק טיולים גדול יותר לארוזז אוכל למספר אנשים, תוכלו למצוא את מה שתחפשו.

מדובר בפטנט אמריקאי, פיתוח של אם אמריקאית לשלושה ילדים, אשר רצתה לדאוג לבריאות משפחתה בעצמה.

שיהיה לכם בתאבון.




386 צפיות

יצירת קשר

sales@packit.co.il

שלומציון המלכה 12, תל- אביב

© PackIt | Photos by Shauna Guiterrez, PackIt, unless otherwise noted.